Monday, February 25, 2013

2xPühapäev

Ühel reedel nagu lubatud käisin siis Fasnachtil ehk Vastlapäeval, taaskord otse trennist minek oli. Aaga karneval ise oli täitsa oki-doki, vähe külm oli ainult. Selline pidu ja karneval siin tähendab talve ära saatmist ja hakatakse siis peale pidustusi kevadet ootama.
Järgmisel päeval kell 9 oli mul keelekursus, täitsa tore oli :D  Kuid ülejäänud laupäeva lebotasin niisama maha ja üritasin pühapäeva tähtsateks mängudeks väljapuhata.

Pühapäev 17.02
Esimene mäng 4:4 viik. Mäng tabeli liidritega, oleksime pidanud võitma, et ise tabelis esimesteks tõusta. Ja see võit ei olnud üldse mitte kaugel. Esimesel poolajal läksime 2:0 juhtima, kuid enne pausi suutsid nad 2 väravat visata ja viigistada. Teine 20 minutit hakkas siis praktselt nullist. Kuid suutsime jälle juhtima minna 4:2. Kuid mingil 3. viimasel minutil suutsid nad jälle viigistada. Ma ei arva, et oleksime nö liidripositsioonil uinunud. Ei. Me mängisime algusest lõpuni väga hästi, kõik olid tasemel ja oli näha, et tahtmine oli suur.
Treenerid jäid meiega väga rahule ja mäng oligi ilus. Kuid ometi jääb see mäng kripeldama. Nii tähtis mäng ja võit oli tegelikult nii lähedal.
Teise mängu võitsime kindlalt 4:1. Nüüd on nii, et kui liidrid Höfensid ühe mängu kaotavad ja meie kõik mängud võidame, hakkab lugema väravatevahe, mis meil praegu võrdne on. Kui esimesteks ei tule on 17. märtsil viimase ringi mängudega hooaeg läbi, mis oleks ikka lõppigav. Seega pöidlad pihku ;)
Aga pühapäevaga pole me veel ühel pool. Peale mängu läksin Berni, ootasin oma prantslast(Johannat), et siis talle kohalikuna teejuhiks olla. Läksime siis ühesse villase, kuhu veel mõned vahetusõpilased olid kokku tulnud, vaatama Jaanuaris toimunud Ski Campi filmi (mis kestis ca 5 minutit -.-). Nii, kui see video youtube'i üles läheb jagan ka teiega.

Siis oli üsna tavaline koolinädal, midagi põnevat praegu ei meenu. Laupäeva õhtul käisin natukeseks Bernis väljas. Ja jälle oleme pühapäevas. Olin kodus, vaatasin paraadi, Nimed Marmortahvlil, Tuulepealse maa 13. osa, veidi jälgisin ka presidendi vastuvõttu ja muidumuidugi, kogu selle asja kõrval sõin KILUVÕILEIBASID!! (pärast pidin mitu klaasi vett ära kaanima, üldse pole millegi nii soolasega harjunud. Aga hea oli !)
Enne magama minekut mõtlesin kohe, et uhke on olla eestlane. Šveits on küll väga hästi toimiv riik, kõik on tasemel jne, kuid minu meelest on siin midagi puudu. Ma ei tea, mis. Võib-olla on miinuseks see, et neil pole oma ühte keelt, mis ühendaks inimesi rohkem. Võib-olla on asi selles, et neil ei ole olnud vaja väga palju oma vabaduse eest võidelda ja nende jaoks ongi nii tavaline ja normaalne, et neil on vaba ja hästi toimiv riik. Kuid kõige rohkem tundub mulle siiski, et inimesed siin pole üldse nii ühtsed. Vahest mõtlen, et eestlased on järjest vähem kokkuhoidvamad jne, kuid kui vaadata šveitslasi, siis oleme me tegelikult vägagi kokkuhoidev ja väike, armas rahvus.

Fasnacht

4 comments:

  1. no ja kurja sa mu nalja ei maininud:D:D: hahaha

    ReplyDelete
    Replies
    1. Psh, sitt nali lilleke :D ja eks sinu blogist saa seda raudselt lugeda -.-

      Delete
  2. Replies
    1. Psh, nii ongi kõige parem, ei peagi kivikõva olema!!

      Delete