Tuesday, September 4, 2012

Kool

Käisin eile koolis, direktoriga rääkimas. Dire ise on lahe ja väga sõbralik. Välimuselt meenutab ta kergelt Kevade köstrit. :P Tunniplaanis midagi erilist pole, neljapäeva hommikul saan tund ja reede hommikul 2 tundi magada, mis on päris tore. Koolis toimub see aasta muusikal, kuhu peaksin ka tantsima saama. Kool ise on suur. Šveitsis on algkool, põhikool ja gümnaasium täiesti erinevad koolid ja see kool ongi siis ainult gümnaasium. 800 õpilast umbkaudu. Hostisaga vaatasime koolis ringi ka, ma lõpuks ei saanud üldse aru kus me oleme. Koolis on 5 suurt spordisaali. Igal klassil on kooli peal oma nurgake, kus on toolid, laud ja mingi väiksem infotahvel. Igal õpilasel on kooli peal ka oma kapike õpikute ja muu sellise jaoks. Koolist puudumiste jaoks on eraldi väike, roheline vihik, kuhu tuleb märkida
*puudumise kuupäev
*põhjus
*mitmest tunnist puudud/puudusid
ja siis seda sellele õpetajale näitama, kelle tunnist puudud/puudusid. Õppeaastajooksul on kõigil võimalus puududa 4 poolpäeva ilma põhjuseta, ise valid kas puudud hommikupoole või õhtupoole, kuid sellest tuleb õpetajatele 2 päeva varem teada anda.
Kooli lähen alles 17ndal septembril, nädalaks ja siis 3 nädalat vaheaega! :) Kuid see nädal, mil ma jõuan enne vaheaega koolis olla, on ka rohkem selline ekskursioonide aeg.
 
Eile oli keelekursustel õpetajate vahetus. Meie õpetaja läks Zürichisse ja Zürichi õpetaja tuli meile. Ta on muuseas Eestist pärit. :) Väga lahe oli, segased kohad seletas eesti keeles mulle ja pärast tundi rääkisime veel veits juttu.

Ja mõtlesin näpata Jessica blogist mõned pildid ja näidata, kui palju ikka šveitsi saksa keel erineb sellest õigest saksa keelest.

No comments:

Post a Comment