Thursday, June 13, 2013

"Üks on laisk ja teine on loll ja mina pean üksipäini rabama."

Kuna Johanna on laisk ja ei saa oma blogiga kuidagi hakkama, siis tuli mul end kokku võtta ja ise midagi kirjutada.

1.-2. juuni toimus PRO ehk Pre-Return Orientation ehk lihtsalt viimane YFU laager siinmail, mille eesmärk oli meid ette valmistada kodumaale naasmiseks. Laupäeva lõunal sõitsime Därstetteni ja pühapäeva lõunal juba tagasi, ilmselgelt liiga vähe aega kestis see üritus. Kuid selle aja jooksul jõudsime sessioone teha ja suhelda inimestega keda võib-olla kunagi enam ei näe.
Pühapäeval kirjutasime kirja, sidusime õhupalli külge, tegime pilti (eesmärk oli moodustada Šveitsi lipp) ja siis ideaalis oleks pidanud nad lahti lastes ära lendama, kuid seda kahjuks ei juhtunud. Siis tulid targad vabatahtlikud ja sidusid kõik pallid kokku, et siis lendavad. Kellel vähegi loogilist mõtlemist on, siis see teab et seda ei juhtunud. Veel pean tunnistama, et pidin seekord veidi laagris pettuma - YFU kohta liiga vähe süüa!

Ühel neljapäeval oli mul inglise keele õpetajaga intervjuu. Pidime rääkima ühest raamatust, kuid rääkisime hoopis minu vahetusaastast ja mida tulevikus teha tahan jne. Hästi tore oli, mul oli pärast tükk aega veel mingi tobe irve näos.

Ühel reede õhtul käisin hostisa kirjutatud etendust vaatamas, mida tema klass siis etendas. Asi oli dialektis, kuid sain praktselt kõigest aru, jeei.

8. juunil alustasin sõittu prantsuse ossa, Bouvereti, Johanna juurde. Ta korraldas oma nö GoodBye Party.
Pidu oli mõistagi prantsuse keeles. Johanna hostvanavanemad üritasid minuga vahepeal kõigest väest saksa keeles rääkida, nii armas neist. Muidu põhiliseks tõlgiks ja jutukaaslaseks oli Brianna (Kanada) ja peoperenaine Johanna.Ülimõnus päev oli. Sõime, mängisime badmintoni, sõime, peesitasime palmi all, sõime, käisime järves mingite laudadega aerutamas ja sõime. Süüa oli palju!!
Neiu elab ikka täiesti supper kohas, veel ilusam kui piltidelt paistab.

10.juuni õhtul said AFS ja YFU vahetusõpilased viimast korda kokku. Teemaks oli iga maa spetsialiteet ehk sai jälle süüa ja igast huvitavaid asju.

Teisipäeval võtsin 2 Halbtagi ja kooli ei läinud. Viisin hoopis oma kaugsõiduautojuhist onule oma kodinad ehk ma ei pea enam muretsema kuidas ma kõigi oma asjadega koju tulen.
Õhtul oli Annickil oboe kontsert-eksam. Päris huvitav oli.

Täna neljapäev, see tähendab et täpselt 2 nädala pärast sõidame siit ära. Õnneks on suvi ka meile jõudnud ja andnud võimaluse ka veidi Šveitsi suve nautida. Kool kestab siin aga 6.juulini.

PRO - Minu grupijuht Moritz (vasakul) ja Johanna (paremal)

L-Aafrika, Eesti, Tai, Hiina
Viimased kallid


Pilt tehtud Johanna Hinki kaameraga.
Pilt tehtud Johanna Hinki kaameraga. Pildi autor teadmata.
Pildi autor - Johanna Hink
Pildi autor - Brianna Morton
Kaamera omanik - Johanna Hink
 
Pildi autor - Johanna Hink





Pildid Johanna Hinki kaamerast on autoriõigustega kaitstud!

3 comments: