Thursday, November 8, 2012

Igatsen oma väikest maalapikest, mida ümbritseb meri!

Laupäeval oli keelekursus jälle, igal kuul korra hakkame kokku saama. Pärast oli YFU üritus Choose-Your-Country-Day, kuhu tulid kohale Šveitsi noored, kes on otsustanud ka vahetusaastale minna, kuid ei tea veel päris täpselt kuhu, või kui teavad siis said nad sel üritusel oma maa kohta rohkem uurida. Me Jessicaga promosime Eestit, tegelt üks kutt, kes 2010/11 aastal Eestis käis, rääkis kõige rohkem. Lahe kutt oli (nime kahjuks ei mäleta), rääkis jõle hästi eesti keelt. Ja nii lahe oli kuulda millest ta Eestis vaimustuses oli ja mis talle seal meeldis. Näiteks meeldis väga saun ja otse saunast jääaukku või järve hüpata (endalegi üllatuseks pidin häbiga tõdema, et ma pole kunagi saunast tulles nii teinud). Veel talle meeldis põdrasupp, mida pakutakse Tallinna Raekojaplatsil. Siis oli ta veel täiega vaimustuses, et korralikul talvel saab mandrilt Hiiumaale autoga ise sõita, ehk siis meri on nii jääs, et kannatab autosid.
Igatahes võtsin omale Eestisse tagasi tulles eesmärgiks põdrasupp ära proovida ja õige saun koos järvega (talvel jääauguga) ära teha. Kuid muidugi esimese asjana, kui Eesti pinda taaskord puudutan, lähen ma otse mere äärde. Uskumatu, kui palju ma merd igatsen!
See-eest on siin mäed. Kõige mõnusam on hommikul 8-9 ajal aknast välja vaadata, siis Päike just tõuseb mägede tagant. Täna oli üks neist ilusatest hommikutest, kui sain tunnikese kauem magada ja ärkasin koos Päikesega. Bussile minnes oli mõnusalt karge õhk ja taamal lumiste tippude tagant paistiski juba Päike! :)
Ja ma ei jõua enam ära oodata, millal ma sinna mägedesse juba suusatama saan!!

Ja muide, täna on rahvusvaheline kallistamise päev ja ka vahetusõpilaste päev!
Üks vahetusõpilane saadab nüüd siit teile ka kalli ! :P

4 comments: