Sunday, January 13, 2013

Pilusilmadega Sid

Vabandust, et nii pikk paus on siia jäänud. Vahepeal on päris palju toimunud, et ei teagi kust ja millest alustada. Panen siis kirja asjad, mis kohe meenuvad. Alustame detsembrist ..


16.detsembril olid mul võistlused. Tuli üks võit, üks viik ja minu poolt ka esimene värav :P oujeee. Aega võttis aga asja sai :D
Oma liigas oleme vist kolmandal kohal hetkel. Täna (pühapäeval) on järgmised mängud, kuid minul jääb see vahele, kuna olin siin palavikus, nohus ja kurguvalus. Nüüd juba veidi parem.

20. detsembril oli kooli jõulukontsert, mis ei toimunud üldse koolis vaid Bernis ühes Münsteris, mis on siin päris kuulus ehitis. Kontserdil esinesid oma kooliõpilased, väga lahe oli.
Muide päev enne tegi minu klass kooli nurgas juustufondüüd, viimase koolinädala ja jõulude puhul. Nii tore, sain ka siis selle fondüü ära maitsta. Ütlen ausalt, et ei maitsenud see asi, liiga palju juustu, ütleks et raklett meeldib rohkem.

Ja siis saabusidki jõulud. Minul jõulutunne puudus täiesti. 24. detsember toodi meile alles kuusk tuppa, ehtisime selle õdedega ära. Lund meil ei olnud, väljas umbes +10 kraadi, ehk mina käisin t-särgi väel väljas. Õhtul tulid vanavanemad külla, jagasime kingid ja siis sõime ja praktselt oligi kõik.
Järgmisel päeval sõitsime Zürichisse, ema venna juurde. Niiimuuseas sain teada, et Tina Turner elab Zürichis. Normaaaalne! Igatahes, seal siis kuulasime kuidas väike tädipoeg trompetit mängib, siis jagasime kingitusi ja läksime sööma. LIHAFONDÜÜÜÜÜÜ, nomnomnom. See on nii, et paned lihatükid kuumapuljongi või mingi õli sisse ja siis pärast sööd erinevate kastetega. Niiiii hea.
Järgmine päev olime kodused ja vaatasime mingit jõulufilmi, mida nad siin igaaasta vahivad. Ja õhtul jagasime siis omavahel veel kinke.
Ainuke asi, mis mind jõuluõhtute juures veidi häiris või noh oli nagu erinev. Söögiajal on igaühel kindel portsjon, et ei ole nii nagu Eestis meil. Istud terve õhtu laua taga ja muudkui pugid head-paremat suust sisse.

                                        Meie kuusk
                              24. detsember vanavanematega
                              25. detsember Zürichis onu juures

                                      @ Zürich

Niii, aastavahetus
Kõigepealt läksin koos perega isa venna juurde, üsna Berni lähedal elab. Onu ise on punkar, teeb muusikat ja maalib. Väga lahe. Olin veidi aega seal, sõin kõhu täis ja siis läksin Berni, klassiõe juurde. Klassiõde elab ka veidi Bernist väljas, maakohas. Ta ise on pärit Saksamaalt, niiet tema jaoks on ka kool ja kõik sama uus kui mulle. Kohal olid veel tema sõbrad Saksamaalt. Ehk siis ma üritasingi terve õhtu aru saada, mida nad oma koleda aktsendiga räägivad :P Tegelt mängisime veel ligrettot ja wii-s just dance'i päris tore oli.


Jaa jõuamegi jaanuari..

2.jaanuaril käisin Baselis oma suuskadel järel. Üks tuttav, kes elab Baselis oli jõulud ja aastavahetuse Eestis ja tagasitulles tõi kodust siis mu suusad. Aitähh, Ää !! Ja aitähh kõigile, kes sinna koti sisse veel igast nänni panid!! :) Megaarmas teist !

6.jaanuaril hakkas siis too kauaoodatud Ski Camp. Esimesel päeval olid oma gruppidega sessionid ja rääkisime siis kuidas meil see poolaasta läinud on jne. 
Järgmised 4päeva olime mäel. Olime jagatud erinevatesse gruppidesse, selle järgi kes sõidab lauda, kes suuska ja mis tasemel. Muide, eestlased kellel puuduvad mäed, olid liigitanud end PROde gruppi. Nii palju siis eestlaste tagasihoidlikusest :D
Igas grupis oli 2 vabatahtlikku, kes meiega siis sõitsid ja meie prode grupile erinevat tehnikat ja ka mõningaid trikke õpetasid.
Pärast teist mäepäeva käisime ujumas. Tegelt meid(eestlasi) vedas sinna üldse üks kanadalanna (Brianna). Me ei tahtnud algul üldse minna (sauna ju ei saanud !!), aga pärast muttidega vesivõimlemist ja meie laagri poistega veepalli mängimist oli küll täitsa hea olla. Kuid eestlaste uhkus ei lubanud Briannat tänama minna :P
Viimasel päeval oli pidu, aga siis oli minul juba vägagi kehva olla, niisiis jätsin peo vahele ja värisesin kodus.
Muide, ainus asi mille üle eestlased vaidlevad on toit. Lõunaks toidu ostmine poes oli üsnagi katastroof.

Ja mina sain veel laagri jooksul teada, et ma näen välja nagu Jääaja Sid oma parimatel päeval + mul on pilusilmad.
NORMAAAAAALNE !!!

Too Meiringeni suusakeskus oli väga mõnus. Rajad mõnusad ja 3päeval 4st oli ka ilus ilm. Kuna jaanuari algus, siis oli ka üsna vähe inimesi.

Tegelt oli megalahe nädalake, mis sai ilmselgelt liiga kiiresti läbi. Ausalt öeldes oli täitsa kurb ära minna. Ja mis veel ... aeg, see läheb liiiga kiiresti. Juba on 5 kuud möödunud siia tulekust. VastikVastikVastik. Aga seda enam tuleb seda pool aastat, mis veel jäänud on võimalikult paljupalju nautida ;)

Järgmise korrani ! (mis tuleb ehk loodetavasti varem, kui kuu pärast :P)

  Oma Eesti pro Johannaga



Pro group: Vasakult Soome, Holland, Austria, 2xEesti, Saksamaa, Austria ja Soome. Pildilt puudub Norra.
                  Panime Haribod suuskadele ja vaatasime, kellel kõige kauem püsivad.

No comments:

Post a Comment